Witamy na stronie BASICO food, wine & friends

Najlepsza pizza na świecie! Cienka, chrupiąca, niebiańsko lekka, delikatna, po prostu fenomenalna! 

Basico Food, Wine & Friends.
Basico, to zgodnie z nazwą, prosta kuchnia z daniami z regionu Morza Śródziemnego, z przewagą potraw włoskich. Dla wielbicieli węglowodanów w narkotycznie smacznej postaci.

Właścicielem restauracji jest Adam Przybysz, pełniący jednocześnie funkcję szefa kuchni, wraz ze znanym muzykiem Markiem Kościkiewiczem, twórcą zespółu DEMONO.

Pizza to nasz prawdziwy hit. Nasi goście odwiedzają nas dla niej z najdalszych zakątków Warszawy.
Posiadamy 2 restauracje : BASCIO Wilanów oraz BASICO w centrum na ul Zgody 3. 

Szef kuchni i współwłaściciel Adam Przybysz przez lata pracował w restauracji Chianti na ulicy Foksal w Warszawie i jest laureatem wielu krajowych i miedzynarodowych konkursów kulinarnych.

Wspólnik Marek Kościkiewicz, od czasu wyprawy do Toskanii w 2003 roku, nie tylko rozkochał się w winach, ale zaczął też kolekcjonować literaturę na temat winnych regionów, szczepów i apelacji. 

Tak powstała nasza restauracja ! Tak powstało BASICO ! 

Basico restauracja Warszawa

Catering

BASICO  kiedy potrzebujesz kompleksowej obsługi cateringowej.

Organizujemy imprezy okolicznościowe, bankiety firmowe, wesela i wiele innych.

Dysponujemy wieloletnim doświadczeniem naszego szefa kuchni, wykwalifikowanymi kucharzami, barmanami oraz kelnerami.

Możemy Wam zaoferować składniki na najwyższym poziomie oraz wszechstronny zakres usług w dziedzinie cateringu.

Możesz się z nami skontaktować za pomocą: formularza lub telefonicznie +48 22 115 05 05

Zobacz również

restauracja Basico Wilanów Warszawa

 

Aktualności

Makarony

Nasze makarony są produkowane na miejscu.

Każdego dnia przygotowujemy pasty z najlepszej mąki. Obok klasycznych włoskich odmian, polecamy czarny makaron z tuszem kałamarnicy i krewetkami. 

Jak u babci! z lokalnych produktów i dobrych jaj ! 

Najlepsza pizza w Warszawie

 

Pizza to nasza specjalność. Receptura ciasta powstawała kilka lat, bo pomimo małej ilości jego składników, niezwykle ważne są ich proporcje.

Dziś do Basico na pizzę przyjeżdżają goście nawet z odległych zakątków Warszawy. Cienka, milimetrowa, chrupiąca i z ogromną ilością sezonowych dodatków !  Koniecznie musisz jej spróbować!

Przystawki

Antipasti, carpaccio z polędwicy lub łososia, czy klasyczne włoskie Antipasti -  to kilka przykładów czegoś na początek posiłku. W Menu znajdziecie wszystkie aktualne przystawki.

Opinie Klientów

Rewelacyjna kuchnia, bardzo miła obsługa i przytulny wystrój ...Uwielbiam tu wracać❤️

Karolina

Twoja opinia się dla nas liczy - oceń nas